shadow

PSB 8 enkelbrace: stabiliteit & flexibiliteit

Enkelbrace PSB

Productinformatie

  • Geen bewegingsbeperking leidt tot optimale sportbeleving
  • Makkelijk aan te trekken dus minder tijdsverlies
  • Goede ondersteuning van de enkel beschermt tegen letsel

Wanneer gebruik je de PSB Enkelbrace 8?

  • Na lichte verzwikking
  • Bij kapselirritaties
  • Bij lichte instabiliteit
  • Ter preventie van enkelletsel
  • Ter ondersteuning van de enkel na eerdere verzwikking

Maten

De PSB Enkelbrace 8 is verkrijgbaar in 3 maten en een linker en rechter uitvoering. Voor de juiste maat dient de volledige omtrek van de middenvoet te worden gemeten.

psb-enkelbrace-8-maatverdeling

Aanleggen Brace

Stap 1
Door de nauwsluitende pasvorm van de PSB Enkelbrace 8 kan het aantrekken in het begin wat stroef verlopen. De uitsparing is bedoeld voor de hiel en kan behulpzaam zijn bij het aantrekken van de sok van de brace. De balein moet altijd midden onder de hiel zitten en mag zeker niet te ver naar voren in de voetholte terechtkomen. Wanneer dat wél gebeurt, wordt het draagcomfort aangetast en gaat een deel van de functionaliteit van de brace verloren.

Stap 2
Bij het aanleggen van de banden moet de voet altijd op de grond staan in een hoek van 90 graden. De achterste band moet eerst gesloten worden. Dit doe je door de band door het achterste oog van de balein te halen, aan te trekken en vervolgens vast te zetten.

Stap 3
De voorste band wordt op dezelfde wijze gesloten. Let op dat de balein achter de enkelknobbel loopt. Wanneer de gebruiker een drukkend gevoel tegen de enkelknobbel ervaart, moeten de banden worden bijgesteld of moet de sok verder naar de hiel worden getrokken. Na het vastmaken van beide banden moet de balein rechtop staan.

Stap 4
Als laatste handeling wordt het lichtblauwe powernet gesloten. Dit gaat het gemakkelijkst door het deel met het zachte klittenband tegen de enkel te houden en het uiteinde met het harde klittenband op spanning te brengen.

Geen producten